Bu Blogda Ara

6 Mart 2010 Cumartesi

Pantera

Are you talking to me?
No way you fuckin punk!



Pantera 1981 yılında Vinnie Paul ve Dimebag Darrell tarafından kurulmuş bir gruptur. İlk başta sikten sikten glam metal yapsalar da sonradan Phil Anselmo gibi insanlığı şüpheli bir herifi almalarıyla beraber gerçek Pantera'yı oluşturdular. Gruba dalmadan önce bir elemanları inceleyelim.

Elemanlar

Phil Anselmo(Vokalist)
Götü göbeği saldıktan sonra Fil Anselmo olarak anılmaya başlayan Phil Anselmo New Orleans'ta doğmuştur. Doğumunu yaptıran doktor kıçına şaplak atınca ilk defa brutal yaptığı söylenir. 9 yaşına kadar normal bir hayat yaşadığı söylenen Anselmo dokuzuncu yaşını kabız olarak geçirmesiyle beraber brutal ve scream vokal konusunda kendini geliştirmişti. Annesi oğlunun tüm zamanını tuvalette asılarak geçirdiğinden şüphelense de sonunda utanç verici gerçek ortaya çıktı ve Anselmo annesinin de desteğiyle müzikal çalışmalarına Samhain grubunda başladı. 19 yaşında Anselmo'nun da kendisi gibi alkolik olduğunu gören (ya da alkolizm potansiyelini keşfeden) Dimebag Darrell tarafından gruba alındı. Pantera'yla Power Metal, Cowboys From Hell, Vulgar Display of Power, Far Beyond Driven, uyuşturucu problemleriyle boğuşmaya başladığı hatta ölümden döndüğü zamanlarla ilgili parçalar içeren The Great Southern Trendkill ve vasatı aşamayan Reinventing The Steel albümlerini çıkarttı. Zaten uyuşturucu sebebiyle tartıştığı Abbott kardeşlerle Superjoint Ritual (taşaklı gruptur) yan projesi sebebiyle kavgayı büyüttü ve sonunda grup dağıldı. Dimebag'in sağlam bir dayağa ihtiyacı var diyerek elinde kemerle gezen baba imajını verdi ve bu sebeple Dimebag'in cenazesinden siktiri yedi. Down'la takılmakta şu an kendisi. Bu sene Türkiye'ye gelebilir ama Anselmo eski Anselmo değil artık...

Dimebag Darrell(Gitarist-Metal Tanrısı)
Gitar ustalarından sayılan Dimebag ırkçı ve yobaz ibnelerin diyarı Texas'ta doğmuştur. Anselmo gibi garip bir doğum hikayesine sahip olan Dimebag'in anasının amından elinden gitarla çıktı. Annesi amından gitar çıkarması sebebiyle bir daha asla sikişten zevk alamadı ve kendi kabuğuna çekildi... 12 yaşında Vai'ye götün yiyorsa gel kapışalım demesine rağmen Vai tarafından siklenmemiş o da hırsını katılabildiği tüm gitar yarışmalarını kazanarak almıştır. Kardeşi baterist Vinnie Paul ile Pantera'yı kuran üstat ortalığın amına koyunca MegaDave'den teklif almış ama nazikçe siktir lan demiştir. Pantera'da yardırdığı senelerden sonra Anselmo'yla kapışmasıyla grubu dağıtmasıyla sikindirik bir bassist ve sikindirik bir vokalistle Damageplan'i kurdu. 8 Aralık 2004'te orospu çocuğu (!) Nathan Gale tarafından katledildi. Ölümünden sonra MTV veletlerinin elinde oyuncak oldu...

Rex Brown(Bassist)
Rex'in Dom/Hollow'un başında Anselmo'nun "Can You Hear Rex's Bass" den başka olayı yok... Zaten Dimebag'in gitarına odaklanmak varken kimse de bası siklemez ama futbol terimiyle iyi bir takım oyuncusudur.

Vinnie Paul(Baterist)
Hayvani ritimlerin ustası olan Vinnie Paul, Dimebag'in kardeşidir. Five Minutes Alone'un başında attırdığı harika ritimlerle, Primal Concrete Sledge'de hız konusunda Dave Lombardo'ya meydan okumuştur. Kardeşi öldürüldüğünde depresyona girse de sonradan düzelmiş ve Hellyeah isimli grupta çalmaya başlamıştır. Hastasıyız efenim...

Albümler

Anselmo'nun olmadığı albümleri siklemiyorum. O kadar boktanlar ki onları Pantera'nın saymak hakaret olur.

Power Metal:
Life's paranoia
You're hiding in


Pantera'nın Pantera olmaya başladığı albüm. Anselmo'nun katılmasıyla beraber gerçek ruhunu bulan Darrell kardeşler ilk albüme göre taşşaklı bir iş çıkarmışlar.

Death Trap, Rock The World ve girişi haber bülteni girişine benzeyen Hard Ride sağlam şarkılarındandır.

Cowboys From Hell:
You see us comin'
And you all together
Run for cover

We're takin over this town


Nasıl albüm yapılır sorusunun cevabı budur. Çatır çatır heavy metal yapmak budur. Karı sikerken 5. posta hangi şarkılarla atılırın cevabı budur.

Gölgelerinden tırsan emo oğlanlar tarafından yazıldığı söylentisi ortada dolaşan Cowboys From Hell heavy metal marşıdır. Metallica için Master of Puppets, Megadeth için Holy Wars, Slayer için Raining Blood neyse Pantera için de Cowboys From Hell odur. Tarihin en gaz parçalarından biri olan Cowboys From Hell'in klibini Anselmo'nun nasıl soyunuzu sopunuzu sikeceğim bakışı attığını görmek için izlenebilir.

Primal Concrete Sledge, Vinnie Paul'un hayvan gibi ritmleriyle süslediği Anselmo'nun Come and be with me diyerek yardırdığı göte baget sokmayı düşündürten sağlam bir şarkıdır.

Psycho Holiday hakkında söylenebilecek herşey sözlerin içinde zaten...
Now I'm far from home
Spending time alone
It's time to set my demons free
Been put to the test
My mind laid to rest
I'm on a psycho holiday


Cemetery Gates, yine metal tarihinin en baba parçalarından. Muhteşem riffleri, sürekli değişen temposu ve sonunda Anselmo'nun götten sikiliyormuş gibi çığlıkları hayatın anlamıdır.

Domination, iki muhteşem solosu arasında muhteşem bir riff(Burger King reklamı gibi oldu)... Riff için hemen adaplı'ya bağlanıyoruz.

adaplı yazdı:
domination'un, ilk solosundan itibaren, o an canımı teslim edebileceğim duygusu beliriyor.

hele iki solo arasındaki senkronize headbang melodisi... dıdıdınt dıdıdınt dıdıdınt dıdıdınt... tüm konser alanını hayal edebiliyorum. judas priest'in sahnedeki görüntüsünü 1000 ile çarpma sonucu ortaya çıkan görüntü. herkes aynı anda dıdıdınt dıdıdınt dıdıdınt :)


Diğer parçalar da boş değil; death metal tarzındaki riffleriyle Message in Blood, Floods'un öncüsü The Sleep ve Shredding nasıl yapılır öğretilen The Art of Shredding.

Vulgar Display of Power:
You can't be something you're not
Be yourself, by yourself
Stay away from me
A lesson learned in life
Known from the dawn of time


Pantera'nın yükselme devrindeki albümlerinden biri (yükselme devri ne amına koyayım Osmanlı tarihi gibi). Boş parça olmayan albümlerden...

A New Level, girişte hayvan gibi rifflerle yardıran, Madonna orospusunun coverladığı, (harbiden lan) Official Live 101 Proof'taki versiyonuyla insanın Hulk'a dönüşüp headbang yapmasına sebep olan parça.

Walk, sözleriyle, riffleriyle, solosuyla, baterisiyle siktir git lan demek böyle birşey. 2 kilo taşşağı olmak böyle birşey işte.

Hollow=Dimebag'in Ağıtı

----------------
----------------

Diğerlerini de bir ara yazarım şimdi üşeniyorum... Daha yazılacak çok şey var.





Not
Bu sayfada okuduklarınız kişisel görüş ya da hurafedir gelip bana hönkürmeyin götünüzde alevli dildo istemiyorsanız.






Dün kaldığım yerden devam edeyim...

--------------
--------------

Pantera'nın isminden gaz akan (nasıl birşeyse bu da amına koyayım) albümünün geri kalan parçalarının boş olması düşünülemez değil mi? Kısa ama etkili Fucking Hostile, tarihteki en güzel ve en "metal" aşk şarkısı This Love ve Anselmo'nun yine harika vokallerle süslediği By Demons Be Driven örneklerden...


Far Beyond Driven:
I see you had your mind all made up
You group of pitiful liars


Lan Pantera'nın hastasıyım ama bir türlü sevemedim bu albümü. 2-3 güzel parça var sadece... The Great Southern Trendkill ile Vulgar Display of Power arasındaki anlık çöküş....

5 Minutes Alone, albüme kötü falan dedim ama çok baba şarkıdır bu. But you can't crush the kingdom diye bağırası gelir insanın. Sonra asla Anselmo gibi söyleyemeyeceğini anlar susarsın, headbangle devam edersin parçaya...

I'm Broken, dünyanın en az "broken" herifi tarafından söylenince ciddiyeti kalmıyor amına koyayım. Adamın karnının üstünde hayvan gibi Unscarred dövmesi var. Yine de sağlam parça....

Planet Caravan, elektronik efektler olmadan ve Anselmo vokali olunca insan parçanın değerini anlıyor lan... Utanmasam Black Sabbath'tan iyi derim...

The Great Southern Trendkill:
Truly, fuck the world,
For all it's worth,
Every inch of planet Earth


Çok değeri anlaşılamamış bir albüm lan bu... The Underground In America ve Living Through Me hariç cık cık olmamış bu edası takınabildiğim parçalar yok ve diğer parçalar da en az Cowboys From Hell ve Vulgar Display Of Power albümündeki parçalar kadar sağlam.

War Nerve, gaz riffleri ve gaz sözleriyle duvara kafa atma sebebidir... Bülent Ecevit'e dinletsek o bile headbang yapardı o derece!

Drag The Waters, tribünlere oynayan bir klibi var bu parçanın. Yok uyuşturucuymuş yok mafya babasıymış vs. vs. . Anselmo'nun scream-brutal vokali varken onları mı sikleyeceğim lan!

Suicide Note 1&2, Anselmo'nun yüksek dozdan yarrağı yemesinden sonra yazılmış... 1. parça ne kadar huzur veriyorsa 2. suicide note da o kadar gaz veriyor. Hele o wah pedalı yok mu... Wah pedalından başka bir bok bilmeyen Kirk Hammett siktirsin gitsin Dime'ın cesedine domalsın amına koyayım.

Floods, bir elektro gitarla yazılmış en iyi sololardan biri bu parçada amına koyayım. O yağmur efektlerinden sonra giren solo ve parçanın sonu resmen adamı sikiyor. Ulan Dimebag nasıl birisin lan sen!!! Dimebag Darrell is god!

Bunlar haricinde söylediğim iki parça hariç diğerleri de yardırıyor... Dinleyin ve dinletin.

Official Live: 101 Proof=Headbang! Headbang! Headbang!
Diğer parçaların konser versiyonları var...

Reinventing The Steel:
I can't help the way I am
There's no trust and there's no end
What is my name?

It will never change
So here it stays
Forever is my name


Götüm gibi albüm. Zaten grup içindeki anlaşmazlıklar falan ortaya çıkmış iyice, adamlar dağıldı dağılacak böyle bir albüm çıkartmaları normal ama tüm albümü kurtaran bir parça var. Revolution Is My Name!

Oğlum adamlar yememiş içmemiş hayvan gibi bir parça ve hayvan gibi bir klip hazırlamış. Rifflerinin bir kısmının EsenPen reklamına benzemesi de cabası, yurdumuzdan esinti olmuş amına koyayım.

Yesterday Don't Mean Shit güzel bir de... Ya da son albümden canlı performansını duyduğum sadece bu ikisi olduğundan öyle düşünüyorum.


Konser Performansları

İddia ediyorum dünyanın en iyi konser performansı(metal) olan üç grubunun içine girer Pantera. Anselmo gibi frontmanden daha azı beklenemez zaten... Bir bakıyorum sahnenin diğer köşesinde bir bakıyorum başka bir köşede. Adam hiperaktif lan! Atlıyor zıplıyor her bir boku yapıyor. Hele Monsters of R(c)ock Moskova 91 konserinde polislerin seyircilere dalmasıyla acayip olay çıkıyor.




Not
Pantera, Metallica ve AC/DC'nin coşturduğu Moskova 91 konserini izlemeyen top olsun!






Vinnie'nin zaten bateri başında olması yeter. İsterse sahnede olsun isterse çöp kutularını bateri olarak kullansın, gördüğüm yerde elini öperim.

Dimebag'in de gitar çalması yeter ama adam sadece bunu yapmıyor. Ozzfest 2000 konserini izliyorum, tam nakarat kısmında Pantera fanları çıkıyor sahneye Dime'ın mikrofonunu paylaşıp geri vokalleri yapıyorlar falan... O zaman Dimebag'i ailemin ferdi olarak gördüm...

Rex Rex işte. İşini yapar ve gider.


Pantera Nedir Ne Değildir?

En iyi gitar soloları tarzında bir toplama albüm indirmiştim. Bir baktım ilk sıralarda Floods diye bir Pantera parçası var. Limewire'da Metallica-Megadeth parçaları aratırken sürekli Pantera'nın araya karışmasından sıkılmıştım. Bu ne lan dedim ve hayatım değişti... İnanılmaz bir solo ve Anselmo. O gün tüm albümleri indirdim (korsana karşıyız). Şimdiye kadar boşuna harcamıştım zamanımı Metallica'yla, Megadeth'le, RATM ile. Gerçek headbang Pantera'daydı.

Aylarca sırf Pantera dinledim... Ama yetmiyordu. Sonunda bilinmeyen parçalarına, konserlerine sarkmaya başladım. Avoid The Light, Light Comes Out of Black parçalarını hatmettim. Moskova 91 ile Donington 94 ile ve Ozzfest 2000 konserleriyle kendimden geçtim. Cowboys From Hell'in klibinde Anselmo her We're Taking Over This Town dediğinde orgazm çığlıkları atıyordum.

Pantera dünyanın anasını sikme isteğidir. Pantera gazdır!

7 yorum:

  1. okurken sikimi sikim kafamı salladım.. sanki dime üstadın sololarını götümden çıkacak olan ruhumun her zerresinde hissettim.. amına koyayım!!! phil anselmo nun böğürtmesini, dimebag darell ın solo ve rifflerini duyduktan sonra metallicaymış, megadeath miş(böyle desemde metale katkıları yadırganmamalı) hiç sallamadım.. gece gündüz pantera dinleyen sikko beyinlinin teki oldum.. pantera bi duruştur!! bir haykırma, bir sikişme tarzıdır hayatla!!

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Müthiş.Sevdim seni takipteyim(gerçi 2 sene geçmiş)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel yazı amına koyayim.


    Yazar Death dinliyormusun Chuck baba içinde bir şeyler yazmazsan ayıp edersin.

    YanıtlaSil
  5. (Uzun bir süre Pantera dinlenip Pantera sevgisini benimsedikten sonra atılan mesaj)

    Yazar, Far Beyond Driven nasıl kötü albüm valla aşırı ayıp etmişsin çarpılacaksın benden söylemesi. Hayvan gibi sert ve agresif, muhteşem bir albümdür Far Beyond Driven. Şüphesiz Panteranın en sert eseri. Sadece Strength Beyond Strength ve Use My Third Arm bile albümü en iyi Pantera albümü yapmaya yeter. Hele Use My Third Arm da 1:20 de giren o nakarat riff'i yokmu... Ulan ben o kadar sert,agresif,hayvansal bir Riff duymadım hayatımda. Gitar tonunun sertliği ile Riff'in sertliği o kadar uyumlu ki,ilk duyduğum zaman kalkıp duvara kafa atasım gelmişti yok öyle bişi amk. BOYNUMA DOLA DIME BABAAA

    YanıtlaSil
  6. Poser açık ve net. Rex brown olmasa bu kadar sağlam parçalar olmazdı

    YanıtlaSil
  7. Borgata Hotel Casino & Spa - MapYRO
    Find and compare casino and spa 수원 출장마사지 deals 안성 출장샵 near Borgata 안동 출장안마 Hotel 과천 출장안마 Casino 김해 출장마사지 & Spa in Atlantic City. Borgata Hotel Casino & Spa - MapYRO

    YanıtlaSil