Bu Blogda Ara

6 Mart 2010 Cumartesi

Eski Nesil Metalci vs. Yeni Nesil Metalci

Fight!


Çoğunuz sigara dumanından geçilmeyen salonlarda atari oynayarak yetişmişsinizdir. Hepimizin oynadığı Street Fighter oyununu hayal edin. Eski nesil metalci Blanka'ya benzer. Giyimi kuşamı nasıl olduğu önemli değildir. Hayvan gibidir ve doğaldır. Yanına destursuz geleni elektriğiyle sikertir. Yeni nesil metalcinin ise Ryu'dan farkı yoktur. Hoplar zıplar, ibnemsi hareketleri vardır. Makyajı varmış gibi durur. Delikanlı değildir hep vur kaç taktiği uygular.


Eski ve yeni nesili yaşlarına göre değerlendirildiğim düşünülmesin önemli olan dinledikleri gruplardır. Eski nesilin başlıca gıdası huzur ve dinginlik veren heavy, thrash ve speed metaldir. Yani Metallica, Megadeth, Death, Iron Maiden, Slayer, Testament, Pantera, Antrax, Overkill, Motörhead, Exodus, Manowar bunlara dahildir. Bu gruplardan Slayer hariç hiçbiri nasıl daha sikici gözükebilirim (belki Manowar hariç) diye kasmaz. Görünüşleri değil ellerindeki gitar, yaptıkları sahne şovları önemlidir. Yeni nesilden tiksinirler ve metali bok eden adamlar olduklarını düşünürler. Haklıdırlar da...

Yeni nesil ise kafa sikmeye birebir nu, black(ve bunun sikindirik kolları) dinler. Dinledikleri müzik tamamen karı kaldırmaya yöneliktir ve sırf havadan ibarettir. Bu gruplar Children of Bodom, Korn, Slipknot, Limp Blizkit, Linkin Park, Rammstein, Tokio Hotel ve sayamayacağım kadar çok kolpa black metal grubudur. Nasıl daha havalı gözükürüm diye ayna önünde karı gibi saatler geçirirler ve olabildiğince sert gözüktükten sonra her omuz atana özür dilerim abi derler. Karı kız yalakasılardır. Bir gün bu grupları dinleyen herif bir bakmışsınız bir sonraki gün sevgili bulmuş ve Christiana Aguilera dinlemeye başlamış. Bu yola hiç girmeden odun tedavisiyle adam edebilirsiniz ama orasına burasına taktığı piercingleri yüzünden mideniz bulanıp geri dönme ihtimaliniz de çok yüksektir.


Tarafsızlık iddiam yok.

3 yorum:

  1. yalnız bu yeni nesil metalcilerden linkin park'ı, tokio hotel'i falan çıkart. bunlar metal grubu değil, daha çok rocka yönelik. hele tokio pop grubu. oraya black veil brides'i, avenged sevenfold'u falan ekle. bunlar metalciyiz diye geçiniyorlar ama metali sikmekten başka işleri yok.

    YanıtlaSil
  2. la orusbu cocugu, ben bir pure black ci olarak senin gibi black metali, darkthrone u satyricon u burzum u bilmeyen yuusaklarin anasını bacısını sac saca baglayıp sikiyorum 34 yıldır... yazdıklarına tikat et...

    YanıtlaSil
  3. Hocam doğru bir yazı ama üstteki yorumlarda doğru şimdi amına koyam,black ve death metal en daşşaklı iki metal türüdür. Hatta öyledir ki, norveç black/death'i zaman kitlenin satanistlik takıntıları sadece bir imaj değil, bir hayat felsefesi olmuştur onlar için. Pek çoğu gerçekten insan öldürmüş, klise yakmış kişile. Yani sözleri eyleme dökmüştür pek çoğu. Hele o Mayhem varya,bir konserde amına kodumun saykoları jiletli telle kollarında kesik açtılar amına koyim bilinçli olarak. Şimdi bu adamlara saygı duymazsında ne yaparsın.

    YanıtlaSil