Bu Blogda Ara

6 Mart 2010 Cumartesi

Sodom Şehri ve Homofobik Tanrı

Sodom ve Gomore şehri halkı cinsel sapkınlıkları (çocuklara tecavüz, ibnelik) ve inançsızlık gibi sebeplerden dolayı "TANRI" tarafından yok edilmiştir. Bu katliamdan sadece Lut ve ailesi (karısı hariç) kurtulmuştur.


Zaten popüler kültürün bir parçası olmuş bu olay hakkında kısaca bilgi verdikten sonra, gelelim işin problemli kısmına.

Soru 1- Tanrının insanları kendinden bir parçaya sahip yarattığı söylenir. Peki biz tanrının dünyadaki yansımasıysak tanrı da aslında ibne ve tecavüzcü müdür? Ya da psikozlu mudur? Bu iki şehrin insanlarını kendi içindeki bastırılmış hislerinden kaçınmak için mi yok etmiştir?




Not
Burada tanrıya insani özellikler vererek açıklama yaptım. Tanrı inanılmazdır müthiştir insani özelliklere sahip olamaz diyenlere bir sonraki soru geliyor.






Soru 2- Tanrı o kadar uğraşlar sonucu var ettiği insanları niye bu kadar kusurlu yaratmıştır? Niye içimize hoşgörmeyeceği şeyleri yapma isteği vermiştir? Tanrı sadist midir? Bir türü var edip onun acı çekmesiyle eğleniyor mu?

Soru 3- Pasparlak erkekleri şehre göndererek niye şehrin ibne nüfusunu tahrik ediyor? İlk kullarından olan İbrahim'i bu heriflere dokunmasınlar, şehre dokunmayacağım dediğinde herşeyi gören olarak aslında ne olacağını bilmiyor mu?

Soru 4- (Erich von Daniken'e göre) Aslında şehri Tanrı değil de insan ırkını yapay olarak geliştirmeye çalışan uzaylılar istedikleri sonuca ulaşamadıklarından kusurlu Sodom halkını yok etmiş olabilir mi?




Not
Çok saçma gibi gözüküyor fakat inanılmaz güçlere sahip olduğu söylenen tanrının, insanların yapacaklarını önceden görememesindense uzaylıların şehre atom bombası attığını düşünmekten daha mantıklı.






Soru 5- Aslında Tanrı değil de bölgede bulunan petrol veya doğalgaz kaynaklarının yanlışlıkla ateşle temas etmesi mi bu şehirlerin sonu oldu?


Bence en doğrusu beşincisidir. Sodom ve Gomore şehrinin sonunu tanrıya bağlamak 7.4 yetmedi mi diyen türbanlı ve takkeli heriflerin söylediği laflara benzer. Her felaketi insanların tanrının emirlerine karşı çıkmasına bağlayan nefret ve öfkeyle beslenen dinciler, aslında kendileri iyilik dolu ve bağışlayıcı tanrı düşüncesine yani dine zarar vermekteler.

Yalarım,

10 yorum:

  1. sen bu kafayla fılozof olursun ama bıras tanrıyı tanımaya çalısırsan anlarsın ınsanlara ne bahsettıgını;kıme anlatıyorum kı...sana göre bende o gerıcılerdenım senın o kuçuk beynınde.heee hıç kıtap okuyormusun merak ettım de (!!!)

    YanıtlaSil
  2. Kendi küçük beyninle karalamaya çalışmışsın Tanrıyı benden uyarması gerçeği görürsün ya da görmezssin orasını Allah bilir. Sodomluların ya da senin saydığın o kötü özellikleri onlara Tanrı tarafından verilmemiştir içlerinde Tanrı sevgisinin olmaması dolayısıyla bunları yaşamışlardır. Einstein'ın dediği gibi "Karanlık incelenecek bir materyal değildir ışığın olmaması durumudur" Bu kötülükler de kalbinde Tanrı sevgisi olmayanların düştükleri içi pislik dolu çukurlardır

    YanıtlaSil
  3. Ben allaha sukur inancli biriyim ama bu sodom ve gommore olayi cok sacma ve aptalca geliyor. Lut kizlariyla yatip cocuk sahibi olmasi sapiklik olmuyormu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hade lan sn peygamber hakkında böle hhonuşurssan inançsız olursun bikere Hz lüt (a.s)kızlarıyla yatmamış kavmi eş cinsellik yapıyormuş o da kavmini durduramayınca allahtan yardım istemiş ve allah melekleri ni gönderip ona azbanı göstermi

      Sil
  4. Lut un kızlarla yattığı filan yok Duymuş duymuş uydurmuş işte yazan sağdan soldan bakacağına kır dizini aç biraz kur'an oku orada yazıyor hepsi 3. kaynaklara hapsediyorsunuz kendinizi

    YanıtlaSil
  5. Allah şaşırtmasın diyorum hepimizi kanımızı donduran bu felaketin sebebini görmezden gelmek sadece işine gelmediğinden olmalı islamı çürütmeye çalışan beynini kullan ve araştır boş konuşmak yerine bilimsel sözlerle biliyomuşsun ispatlıyomuşsun gibi konuşup kendini kandırma Allah affetsin

    YanıtlaSil
  6. peki bunlarin hepsinin kuran da gectigi türde olmus olmasi ve hz muhammedin zamaninda o dönemde insanlar bu sehrin adini bile bilmezken kuranda gecmesi kacta kaclik bi rastlanti koc sizi cok bilmis ateistler buda belki bi rastlantidir milyarlarca galaxinin rastlanti sonucu oldugu gibi degilmi

    YanıtlaSil
  7. Bilader tamam inanmıyorsun, anlayabilirim. İnanmayan insanlarla az da olsa muhabbetim oldu.. Ama inananlarla aralarındaki fark, tamamen bambaşka yönlere aynı noktadan bakmaları ama ikisi de karşı tarafın çok sığ görüşlü olduklarını düşünmeleri. İnanmayan insanlar (benim tanıdığım kadarıyla) genelde, senin yazdığın şu türde şeyleri hakaret olarak kullanıyorlar. Karşı taraf bunu hakediyordur, haketmiyordur orasına karışmam ama bence hakaret yanlıştır. ve ben sadece bu yazdıklarını birer soru ve ihtimal olarak değerlendiriyorum. Ona göre cevap veriyorum yani.

    Büyük ihtimal inanmadığından kaynaklı ki, Tanrı'yı çok daha farklı bir şekilde olsun istiyorsun. Hiçbir yerde kusurun, kötülüğün, Tanrı'nın istemediği herhangi bir şeyin olmaması; sana göre Tanrı'nın varlığına kanıt olabilir.
    Ama Tanrı'nın katında yanlış olduğuna inanılmış şeyleri görmek Tanrı'nın yokluğuna kanıt olmuyor, senin kafandaki Tanrı'nın varlığını çürütmüş oluyor.
    Çok sevdiğim bir hikaye vardır, özet olarak şunu anlatır; "Dünya'da kötü olayların yaşanması Tanrı'nın varlığını çürütürse, Saçı/Sakalı birbirine karışmış insanları görmek de Berberlerin varlığını çürütür." tarzında.
    Tanrı'ya bakarken kendi mantığından dışarı çıkacaksın, çünkü Tanrı (varsa eğer) merhametli, iyi olduğu kadar da adaletli olmak zorundadır. Küçükken bana da Cehennemin varlığı çok saçma gelirdi. Madem Tanrı bizi bu kadar seviyor, neden kimimizi Cehennem'e atıyor diye düşünürdüm.. Ama şimdi anlıyorum ki, kendisi varsa; merhametli olduğu kadar da adaletli olmak zorunda. Pollyanna değil. Yada senin düşüncen kadar sığ değil. Sığ düşünüyorsun çünkü sana göre o kadar saçma ki bu kavram, en küçük şeyle göt edebileceğini sanıyorsun; ama göt ettiğin sadece senin kafanda kalıyor inan.
    Tanrı'nın var olduğu kabulunde bulunalım, işleyişini düşünelim?

    YanıtlaSil
  8. Sence nasıl işliyor söyleyeyim; Şehirlerin üzerine alev topları yağdıran, inanmayanları mahveden, ilyada ve odessia'daki gibi istediği birşeyi direk yerine getirebilen bir Tanrı. Ama hiç düşünmediğin nokta; Petrol ve doğalgaz kaynaklarının yanlışlıkla ateş alması çok Tanrıvari bir olay gibi gelmiyor sana ? Daha doğrusu, senin için Tanrı, mucize. ve bu olay: sendeki mucize tanımına girmiyor. Ama dediğim gibi, bunu (eğer varsa) görememenin suçlusu sadece sensin.. Sen, ve Tanrı'ya olan dar bakışın..
    İlyada ve Odessia da anlatıyordu hala gülerim, Zeus havada uçuyormuş, aşarda bir prensesi yıkanırken görmüş çok hoşuna gitmiş, hemen 2 pompa yapıp tekrar göklere yükselmiş. O karıdan da önemli biri doğduydu ama kimin doğduğunu unuttum..

    Eğer, Tanrıvari olaylar bu kadar basit ve net şekilde gerçekleşseydi, herkes inanırdı. Kim inanamazdı ki ? sonuçta gelip seni tokatlayabilecek hiçbir şekilde inanamayacağın ve kaldıramayacağın şeyleri sana gerçekleştirebilecek birşeyden bahsediyoruz. Yani ilk düşüncemiz, tanrıvari olaylar; bu kadar net olmayabilir.

    İkinci düşüncemiz ise biraz sıkar; ya o tanrıvari olaylar her an gözümüzün önünde gerçekleşiyorsa ve onu farkedememek sadece bizden kaynaklanıyorsa? İçinde bulunduğumuz ve evren dediğimiz bir sistem, aslında tamamen tanrıvari ise? Doğalgaz ve Petrolun ateş ile yanlışlıkla temas etmesi bile tanrıvari ise ? Bitkilerin büyümesi, bizim yiyip içip sıçıp sikişmemiz tarıvariyse ?

    Yani senin dilinden konuşmamız gerekirse, ya aslında bunların hepsi birer mucizeyse ve tanrının varlığına kanıt olarak kabul edilebilirse ?

    ve benim matığıma göre, Tanrı (varsa eğer) insanları direkt olarak etkilemez, dolaylı yoldan etkiler. Buda aslında diğer iki düşüncenin karması gibidir. Yaşadıklarımızın bir kısmı mucize olabilir ama biz bunu bilemeyiz demektir.

    Bence bazı şeyleri aramak önemlidir. Tanrı, belki de aramamız gerekenlerin en önceliklisidir. Eğer sen bu yoldaysan ve kendi düşüncelerini yazıyorsan sadece, söylemek isterim ki yanlış yöndesin. Çok basit şekilde düşünüyorsun, bir insan kadar basit. Ama doğru değil.

    Çünkü bir sistemin içinde bulunmak, ve bulunduğun noktadan sistemin eksik/noksan olduğuna karar vermek yada bir Tanrı tarafından yapılıp yapılmadığını söylemek benim kanaatimce ve mantıken imkansızdır. Sisteme bakarak tek elde edebileceğimiz şey bu sistemin varlığıdır. Bu Tanrı'nın varlığına yada yokluğuna kanıt olarak gösterilemez. Ama insanlar hep bunu bu yönde kullanırlar ki bu da yanlıştır..

    Merak ettiğin bir konunun düşünceleriyse bunlar, daha geniş bir perdeden bak. Kendi basitliğinden kurtul ve en önemlisi Tanrı'nın adil olduğunu asla unutma..

    Birde Kur'an'da genel olarak, suçlu kavimlerden bahsedilirken "onlar kendilerine zalimdi, onlar kendi kendilerini cezalandırdı." Tarzı şeylerle çok karşılaşmıştım. Bence bunlar adaletten kaynaklı. Aynı zamanda aslında hayatımız ve varsa diğer hayatlarımız hakkındaki bütün iplerin kendi ellerimizde olduğu yorumu da çıkarılabilir.

    Düşüncelerini genişlet, kendini aş. Ne arayan biri olarak, ne de yalanlayan biri olarak doğru olanı yapmıyorsun. Yaptığın oldukça cahilce, dar görüş sebebi..

    Aslında bunu gerçekten dikkate al diye yazıyorum da, alacağına nedense kendimi birtürlü inandıramıyorum. Çünkü piyasada gördüğüm insanlardan farklı göremiyorum seni. lütfen beni göt et, birilerini daha farklı düşünmeyi sağlamak kadar hiçbirşey beni mutlu edemez..

    Gracias ..

    YanıtlaSil
  9. en çokta zoruma giden şu herşeyin bilimle açıklanacağı şu beyinsiz ateistlerin bilime zerre kadar faydası olmaması

    YanıtlaSil