Bu Blogda Ara

6 Mart 2010 Cumartesi

Sanat Güneşinin Zeki Müren Olduğu Muhafazakar Ülke

Bilin bakalım bu ülkenin adı ne? Tabii ki Türkiye. Sanat güneşi Zeki Müren olan, diğer çok tutulan sanatçıları arasında Bülent Ersoy ve Fatih Ürek gibi isimler bulunan, yıllarca televizyonlarda Huysuz Virjin'i izlemiş bir muhafazakar ülkeyiz.

Homofobinin dibine vurmuş bir toplumda bu insanlar nasıl başarılı oluyor peki? Böyle geleneklerine ve kültürüne bağlı bir toplumda, alışkanlığı en ağır şekilde yıkan bu davranış nasıl takdir görüyor?

Kültürel baskının en az olduğu Amerika'da (siyasi kültür değil tabii ki de(go to russia, commie!)) bile belli bir grubun temsilcisi insanlar arasında ibne yok. Bir bakalım... Michael Moore, Bruce Springsteen, Oprah vs. vs. yani geniş kitlelere hitap eden kimsede farklı cinsel eğilimler yok.

Peki bunun sebebi ne?

Bu konuya dönmeden önce bir konudan daha bahsetmek istiyorum. Tasavvufun başkenti Konya'ya yakın zamanda gittim. İzlenimlerim bayağı ilginç oldu... Sabahları Allah-u Ekber, akşamları bilgisayar hoparlörlerinden yükselen ah-oh sesleri ve tüketilen rakılar...Ve yine tasavvufun başkenti çocuk pornosunun en çok izlendiği yer.

Böyle bir örnek verdikten sonra konuya geri döneyim.

İbnelik toplumumuzda hoşgörülmüyor değil mi? Evet! Ben ibne olsam babam beni evlatlıktan reddeder mi? Evet! Hatta bunları geçtim, kulağında küpe olanlar, çivili bileklik takanlar, uzun saçlı erkekler bile tepki görmüyor mu? Görüyor... Eee, niye bu adamlar Türk müziğinin, televizyonunun büyük parçası? Çünkü insanlar Adem'i cennetten attıran (ilk günah... kin ve öç tanrısı) yasak meyveyi(bu yasak elma geyiği Havva'nın göğüsleri olabilir) arzuluyorlar fakat yapamazlar. Ayakkabıcı Hüseyin amca ibne olsa, bakkal Mahmut amca ibne olsa mahalle halkı götlerinden kan alır. Bu yüzden sıradan insanlara onları sadece takdir ediyor. Belki benim yazdığım düşüncelerin farkında, kendini analiz edebilmiş bir insan ve belki de hiç bir fikri yok bu konuda Zeki Müren dinleyip rakısını içiyor şu an.


İşte bu yüzden hem muhafakazarız hem de değiliz.






Not
Şu çelişkilere gülmenin de zevki olmasa bu ülkede yaşanmaz zaten amına koyayım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder